coranovirus5.png
06 oktober 2020

Update Info COVID-19 (10)

WE KUNNEN NOG STEEDS VEILIG BLIJVEN ZINGEN!

Het protocol van Korennetwerk Nederland is nu aangepast. De afspraken die er gemaakt zijn tussen de verschillende instanties, n.a.v. de persconferentie van maandag 28 september jl., zijn hier in verwerkt.
De maatregelen, die nu in het protocol staan, kunnen voor sommige koren vervelend zijn, maar voorkomen is beter dan genezen.

Nog een keer de samenvatting van de aanpassingen met betrekking tot koorzang, zoals de Rijksoverheid die heeft afgekondigd, zijn:
 - repetities zijn toegestaan tot een maximaal aantal van 30 personen in een binnenruimte, en maximaal 40 personen in de buitenruimte
 - deze maximale aantallen zijn niet van toepassing op jeugd-activiteiten (personen t/m 17 jaar)
 - concerten zijn toegestaan, maar het maximaal aantal van 30 personen (incl. de koorleden) in een binnenruimte, mag niet worden overschreden
 - de algemene richtlijnen van het RIVM en het protocol van Korennetwerk Nederland blijven van kracht

De laatste versie van het protocol, waar de bovenstaande maatregelen nog niet in verwerkt zijn, is hier te vinden:
                   => Protocol-richtlijnen-koorsector-update-3-oktober-2020.pdf

De belangrijkste onderdelen van het advies: zingen mag op 1,5 meter afstand, in zigzagformatie en altijd in een goed geventileerde ruimte.

Een ZigZag-inkleurplaat is hier te downloaden => ZigZagkleurplaat

Ook de algemene maatregelen, die nog altijd gelden, mogen niet vergeten worden: goede hygiene, afstand houden, gezondheidscheck, bijhouden presentielijst.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn komen wij met nieuwe informatie.

187
187